Voeg- en metselwerk

Goed voegwerk zorgt voor een mooie en frisse uitstraling van uw woning. Er zijn verschillende soorten voegwerk. Elke soort voeg is uniek en straalt een bepaald beeld uit. Het voegwerk bepaalt voor een groot gedeelte het uiterlijk van de gevel.

 

Platvolvoeg
De platvolvoeg is de standaard voeg. Het specie waarmee de voeg wordt opgevuld wordt perfect uitgelijnd met de stenen in uw gevel. Hierdoor kan er geen water tussen de voegen komen en dit verkleint de kans op schade aan uw gevel.

 

20141015_164809Knipvoeg
Deze voeg steekt een klein beetje uit buiten de wand. De voeg wordt dik aangebracht en vervolgens wordt deze afgesneden, zodat hij een sierlijke vorm krijgt. De strakke belijning zorgt ervoor dat eventuele onregelmatigheden in het metselwerk worden strak getrokken.

 

 

Snijvoeg
De snijvoeg, ook wel een gesneden voeg genoemd, lijkt sterk op de knipvoeg. Het verschil is dat de knipvoeg enigszins uitsteekt ten opzichte van de steen en de snijvoeg is op gelijke hoogte. Deze manier van voegen oogt erg strak en straalt preciezie uit. Bij de gesneden voeg worden er inhammen gesneden in de voeging, waardoor deze meer ingetogen oogt.

 

Brabantse voeg20150721_133314
Een heel speciale voeg, waarbij er in het midden van de voeg een inkeping wordt gemaakt.